IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Christie's излага на аукцион 15 платна на холандски художници

Най-ценният лот е "Портрет на мъж с нагръдник и шапка с перо" на Рембранд с предварителна цена между 8 и 12 млн. лири

13:21 | 03.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Christie's излага на аукцион 15 платна на холандски художници

Аукционната къща Christie's ще представи днес на търг в Лондон "Изкуството на старите майстори и английската живопис" 15 платна на художници от златния век на холандската живопис, предаде БТА, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.

Картините са от сбирката на холандските колекционери Питер и Олга Дреесман, както и от други колекции. Сред ценните творби попадат и платна на именития художник Рембранд.

Произведенията от колекцията на Олга Дреесман ще бъдат изложени в рамките на вечерен аукцион. Според специалисти от аукционната къща сбирката е една от най-значителните с произведения на холандски майстори от ХVII век, предлагана на търг през последните години.

„Дреесман са решили да сменят фокуса на интересите си в изкуството. Затова продават картините на холандските живописци“, отбелязва Ричард Найт от Christie's.

Най-ценната творба в колекцията е "Портрет на мъж с нагръдник и шапка с перо" на Рембранд, датираща от 1626-1627 г. Платното е създадено под влияние на стила на Караваджо. За последен път то е било предлагано на търг преди около 40 години.

Според предварителната оценка на специалисти творбата е на стойност между 8 и 12 млн. британски лири.

Друга картина, която предизвиква огромен интерес, е морски пейзаж на Вилем ван де Велде младши, който е оценен на между 2,5 и 3,5 млн. британски лири.

Баронеса Кармен Тисен-Борнемиса предлага на търга картина на английския художник Джон Констабъл, част от серия от 6 пейзажа. Платното на Констабъл е оценено от експертите на 30 - 40 милиона долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още