IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатите европейци продължават да купуват бижута на Tiffany

И дълговата криза не може да спре бизнеса с луксозните накити

18:10 | 27.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Обектите на Tiffany стават все повече. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Обектите на Tiffany стават все повече. Снимка: Ройтерс

За много богаташи изглежда, че дълговата криза все още не е настъпила: американският бижутер Tiffany отчита доста  добър бизнес и за второто фискално тримесечие (до края на юли).

Дори и европейците са си позволили бижута и други луксозни стоки за еквивалента на 100 млн. долара. Ако се премахнат колебанията на валутните курсове, европейските потребители са похарчили дори повече пари за стоки на Tiffany, отколкото година по-рано, предава Ройтерс.

В световен мащаб концернът отчита приходи за 887 млн. долара, увеличение от 2 на сто, както обяви компанията в понеделник. Успоредно нараства и печалбата - с 92 млн. долара.

Особено добре бизнесът се развива в Япония. Страната бавно се завръща към нормалното си състояние след земетресението и цунамито. Тук се намират 55 от общо 260 магазина на компанията в целия свят. 33 от тях са в Европа.

Базираният в Ню Йорк бижутер продължава да расте през тримесечието и открива нови клонове в Ница, Мексико Сити, Шанхай.

За цялата година обаче от Tiffany са станали по-сдържани: в момента компанията очаква ръст на продажбите от повече от 7%, вместо 8%, каквито бяха предишните прогнози. И по отношение на печалбата Tiffany прави лека корекция надолу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още