IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Легендарният Moleskin планира борсов дебют

Производителят на луксозните бележници ще бъде листнат на борсата в Милано

21:42 | 04.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Легендарните бележници имат верни фенове. <em>Снимка: Moleskine</em></p>

Легендарните бележници имат верни фенове. Снимка: Moleskine

Италианският производител на луксозни бележници Moleskine ще се осмели да се появи на борсата. Както самата компания обяви в понеделник, тя е подала заявление за листване на фондовата борса в Милано.

Луксозната марка произвежда подвързани в черен картон бележници, които наподобяват на френските скицници от 19-и век. Според източници от базираната в Милано компания, тя иска да предложи на фондовата борса около 50% от стойността си. Експертите са изчислили, че издателят може да постигне пазарна оценка от около 600 млн. евро. Запознати предполагат, че компанията ще обяви ценовия диапазон за акциите си до две седмици. Moleskine първоначално не обяви обема на емисията си.

Стимулиран от бума в продажбите в Азия и САЩ, Moleskine увеличи приходите си от продажби през миналата година със 17% до 78 млн. евро.

Компанията, която произвежда календари, ще бъде четвъртата италианска луксозна марка, която отива на фондовата борса от юни 2011 г. насам. Въпреки големите колебания пазарите вече отпразнуваха успешни дебюти на Salvatore Ferragamo, Brunello Cucinelli и Prada. Холдинговото дружество и собственик на Moleskine - Syntegra Capital, обяви през юни, че ще се опита да притежава акции в Moleskine, за да се възползва от очакваното увеличение на стойността на компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още