IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордни продажби за тазгодишния фестивал "BBC Proms"

Над 100 000 от билетите са продадени онлайн, а останалите са купени по телефона, пощата или лично от залата

20:36 | 13.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Рекордни продажби за тазгодишния фестивал "BBC Proms"

Рекордните 114 000 билета за фестивала "BBC Proms 2013" са продадени от пускането им в събота, съобщи BBC. Броят е със 17% над нивата, отчетени през 2012 г. 

Над 100 000 от билетите са продадени онлайн, а останалите са купени по телефона, пощата или лично от "Albert Hall".

Концертите "Doctor Who" се завръщат тази година за 50-годишнината на шоуто, а BBC6 Music ще бъде домакин на първия концерт в програмата на носителката на наградата "Brit" Лора Марлинг. 

Сред изпълненията в "Doctor Who" ще са сцени от дългогодишния научно-фантастичен сериал с музика, написана от феновете тийнеджъри на шоуто.

Най-популярните концерти по продажба на билети са "First Night of the Proms" под диригентството на Сакари Орамо в първата му поява като главен диригент на Симфоничния оркестър на BBC на 12 юли, плюс два концерта на "Doctor Who" на 13 и 14 юли, като и две изяви на Баварския радио симфоничен оркестър с Марис Янсон на 8 и 9 август.

Освен предварителната продажба за всеки от концертите има и по 1400 билета, които се пускат в деня на събитието на цена от само 5 лири.

Фестивалът, който започва на 12 юли и завършва на 7 септември, включва 92 концерта в "Royal Albert Hall" и още четири на други места във Великобритания. Събитието тази година отбелязва и 200 години от рождението на Вагнер с изпълнения на негови произведения от Берлинската държавна филхармония под диригентството на Даниел Баренбойм.

Специален концерт, посветен на сър Колин Дейвис, който почина на 15 април, ще се състои на 20 август, когато той трябваше да дирижира Лондонския симфоничен оркестър с тенора Иън Бостридж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още