IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шакил О'Нийл инвестира в "Сакраменто кингс"

Засега не е ясен обемът на вложенията, които е направил легендарният баскетболен играч

16:22 | 24.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Шак&nbsp;О&#39;Нийл става съсобственик в&nbsp;&quot;Сакраменто кингс&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Шак О'Нийл става съсобственик в "Сакраменто кингс". Снимка: Ройтерс

Бившата баскетболна суперзвезда Шакил О'Нийл премина от другата страна на барикадата. Според публикации в американски медии бившият четирикратен шампион от NBA е придобил миноритарен дял в северноамериканския професионален клуб „Сакраменто Кингс“. Колко точно е платил звездата за дела си остава неясно.

„В този проект ме привлича визията на новите собственици. Винаги съм искал да участвам в това. Очаквам с новите идеи и с много работа този клуб да постигне нещо значимо", коментира бившият център на "Лос Анджелис лейкърс" и "Маями хийт", цитиран от USA Today.

Пикантна подробност е, че по време на спорната си дейност в "Лос Анджелис лейкърс" баскетболистът обиждаше често „Сакраменто“, наричайки ги "Queens" ("Кралиците"). 

Тъкмо О'Нийл е и един от главните виновници "кралете" все още да нямат титла в NBA, което е още една от причините да не бъде обичан от феновете в Сакраменто. През 2002 г. той изведе "Лейкърс" до драматична победа след 113:107 в седмия мач от финала в Западната конференция. След това "езерняците" с лекота победиха "Ню джърси нетс" с 4:0 в големия финал на асоциацията.

С продажбата на една инвестиционна група през миналия май оставането на клуба в Сакраменто бе осигурено – след един доста дълъг период на неизвестност. Индийският софтуерен предприемач Вивек Ранадайв плати за придобиването на мажоритарния пакет акции около 350 млн. долара. Ранадайв бе доскорошен съсобственик на "Голдън стейт уориърс" и основател на компанията Tibco Software.

Индиецът се отказа от своя дял в "Голдън стейт", за да купи "Кингс", тъй като разпоредбите на баскетболната асоциация забраняват собственост в два клуба. Неговият дял в "Уориърс" беше купен от Марк Стивънс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още