IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hublot и Jay Z представят луксозен часовник

Въпреки цената си от минимум 17 900 долара, той се навива ръчно

12:15 | 04.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Hublot и Jay Z представят луксозен часовник

Шон Картър, по-познат с прякора Jay Z, e един от най-успешните музикални артисти на всички времена, пише Forbes.

Освен с усета си към музиката и продуцентството, рапърът е известен и с увлечението си по модата. Една от най-големите страсти на Картър са часовниците, които той колекционира от години. Ето защо не е никак странно сътрудничеството му с швейцарските специалисти в областта Hublot, които представиха луксозен ръчен часовник, създаден по дизайн на рапъра.

Официалната премиера на съвместния проект ще се състои на 20 ноември, когато ще бъде открит луксозният базар "A New York Holiday", организиран от Barney's. Куратор на "изложбата" е самият Jay Z.

Часовникът ще бъде произведен в ограничена серия и ще се предлага в два варианта - с корпус от черна керамика и такъв, изработен от 18-каратово злато. Моделът е базиран на съществуващата серия Classic Fusion, която се отличава с 45-милиметров корпус, както и с прецизен ръчен механизъм Hublot HUB1300. Въпреки цената си от 17 900 долара (за керамичната версия), часовникът се навива ръчно, което осигурява точно показание в следващите 90 часа.

Всичко това е направено с цел да се акцентира върху оригиналния дух на часовниците, както и за да се постигне максимално тънък корпус.

Оформлението на циферблата е комбинация между непреходна класика и модернизъм. Има две стрелки, а секундарникът е малък и разположен под тях. В средата има интересен мотив, който разкрива механизма отдолу. Последният се вижда в пълния си блясък и от задната част на часовника.

Връзката между Jay Z и Hublot е дългогодишна, като в песента си "Otis" Картър дори възпя часовниците на известната марка. Часовник на Hublot не е рядка гледка и на китката на американеца, който държи на най-високия клас модели. В колекцията му присъстват произведения на Rolex, Richard Mille, и Audemars Piguet.

Както вече стана ясно, керамичната версия ще струва 17 900 долара. От нея ще бъдат произведени 250 бройки. Златният вариант ще е още по-ограничен - само 100 бройки, като цената му ще бъде 33 900 долара.

Вижте как изглежда чавовникът на Jay Z и Hublot

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още