IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Братя Уейнстейн за завръщат към работата с Miramax

Компанията Weinstein е подписала договор за продуциране и дистрибуция със студиото

17:06 | 17.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Братя Уейнстейн за завръщат към работата с Miramax

След осемгодишно отсъствие Харви и Боб Уейнстейн се завърнаха в Miramax, съобщава Business Week.

Компанията на двамата братя Weinstein обяви, че е сключила сделка за продуциране и дистрибуция с Miramax – студиото, основано от тях двамата през 1979 г. и кръстено на техните родители Мириам и Макс.

Уейнстейн продадоха Miramax на Disney през 1993 г., но останаха в борда до 2005 г., когато напуснаха, за да стартират новата си компания. През 2010 г. опитът им да откупят обратно Miramax се провали.

Връщането на братята към работата с компанията е добра новина за киноманите. Сделката означава, че Weinstein Co. ще може да прави телевизионни предавания и продължения на филмите на Miramax, които са около 700. Сред тях са класики като „Криминале“, „Чикаго“ и „Английският пациент“.

В продължение на три години Miramax беше под контрола на Colony Capital, частна компания, която се фокусира върху партньорство с компаниите за стрийминг услуги Netflix и Hulu.

След като новите филми и предавания на Miramax започнат да излизат след обявяването на партньорството се очаква, че профилът на компанията ще се подобри и вероятно таксите за стрийминг ще се покачат.

Предстои да бъдат разкрити детайли за всички все още незаснети проекти на двамата братя, но според Los Angeles Times снимките на телевизионната версия на „Добрият Уил Хънтинг“ ще започнат веднага. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още