IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пеле представи колекция диаманти, създадени от косата му

Лимитираната серия включва 1284 диаманта, всеки от които струва по 7500 долара

13:19 | 08.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Почти два месеца преди началото на Световното първенство по футбол бразилската легенда Пеле представи на пазара доста личен фен артикул.

Феновете на трикратния световен шампион ще могат да носят произведени от кичурите от косата на Пеле диаманти, съобщи Ройтерс.

Лимитираната серия включва 1284 диаманта, колкото са головете в кариерата на 73-годишния бивш нападател.

Скъпоценните камъни струват по 7500 долара (5500 евро) всеки и се продават в позлатена кутия, на която бразилецът е изобразен, докато отбелязва гол на терена.

Представената в Сао Пауло колекция е създадена за предстоящото световно първенство, което ще се проведе в Бразилия между 12 юни и 13 юли. Технологията за създаването на диамантите включва подлагане на въглерода, срещан в биологичните материи, на интензивно налягане и висока температура.   

По време на представянето 73-годишната звезда бе запитан и коя от двете големи звезди на новото време предпочита – Кристиано Роналдо или Лионел Меси.

„Според нашето разбиране Меси е по-завършеният играч. Той отбелязва много голове, но и създава много положения за съотборниците си. Кристиано е като нашите Вава, Роналдо и Дада Марвиля", заяви Пеле, като сравни португалеца с трима от най-големите бразилски голмайстори.

Световното футболно първенство в Бразилия започва на 12-и юни. Финалът е на 13-и юли в Рио де Жанейро. Едсон Арантес до Нашименто, наречен Пеле, е печелил шампионата с бразилския тим през 1958, 1962 и 1970 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още