IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Господарка на злото" е на върха на бокс офиса в САЩ

Лентата надмина очакванията за приходите от дебютния си уикенд

12:30 | 02.06.14 г.
<p>
	&quot;Господарка на злото&quot;. <em>Снимка:&nbsp;http://movies.disney.com/</em></p>

"Господарка на злото". Снимка: http://movies.disney.com/

“Господарка на злото“ - новата екранизация на прочутата приказка „Спящата красавица“, оглави бокс офиса в САЩ в дебютния си уикенд, събирайки 70 млн. долара и надминавайки предварителните очаквания, пише Bloomberg.

Лентата, в която участва Анджелина Джоли, показа по-добри резултати от „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще“ на 21st Century Fox, който остана втори. Той събра 32,6 млн. долара от продадени билети в САЩ и Канада, посочва Rentrak Corp. “Който оцелее ще разказва“ се оказа трети в бокс офиса, благодарение на своите 17,1 млн. долара за Universal Pictures.

“Господарка на злото“ беше тласнат нагоре благодарение на ролята на Анджелина Джоли, която влезе в образа на огорчената фея Злодеида. Лентата е пореден успех за Disney след излизането на продължението на „Капитан Америка“ и анимацията „Замръзналото кралство“.

Този път студиото реши да заложи на позната история, но поглеждайки през очите на злодей. BoxOffice.com прогнозира, че лентата ще донесе 68,5 млн. долара в дебютния си уикенд, докато Box Office Guru предположи, че сумата ще е 62 млн. долара.

Бизнесът на Disney постигна успех в лицето на добре познатите супергерои на Marvel, които оживяха на големия екран. Студиото се радва на добро представяне и благодарение на анимационните филми на Pixar, както и на продажбите на мърчъндайз на продукции като „Замръзналото кралство“.

От няколко години Disney умело използва колекцията си от по-стари филми, за да представи повторно сюжетните линии през очите на различни герои. Така „Оз: Великият и могъщият“ донесе на Disney 79,1 млн. долара с дебюта си през март миналата година, докато „Алиса в Страната на чудесата“ събра 116,1 млн. долара в първия си уикенд през март 2010 г.

По данни на IMDB.com “Господарка на злото“ е с бюджет от 200 млн. долара. Лентата получи смесени коментари от критиците, а позитивният ѝ рейтинг в RottenTomatoes.com е 50%. 

Режисьор на филма е Робърт Стромбърг, който получи похвали за визуалните ефекти и изумително преобразяване на Джоли. Последното тласна нагоре продажбите на гримове и доведе до вълна от клипове в YouTube със съвети за гримиране. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още