IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс запазва мястото си на най-богатия американец

За 21-ва поредна година съоснователят на Microsoft е начело на класацията на 400-те най-богати хора в САЩ, изготвена от Forbes

20:22 | 29.09.14 г.
<p>
	Бил Гейтс. Снимка: <em>Microsoft</em></p>

Бил Гейтс. Снимка: Microsoft

Бил Гейтс запазва мястото си на най-богатия американец в класацията Forbes 400, става ясно от публикация на онлайн версията на изданието. За 21-ва поредна година съоснователят на Microsoft е начело на листа, като тази година неговото състояние се оценява на 81 млрд. долара или с 9 милиарда повече спрямо 2013 година.

През март класация на Bloomberg посочи Гейтс като най-богатия човек в света. 

На второ място е Уорън Бъфет със стояние в размер на 67 млрд. долара. Бизнесменът е увеличил богатството си с 8,5 млрд. долара спрямо миналата година.

Третият в класацията на 400-те най-богати хора в САЩ е Лари Елисън, съосновател на Oracle, който притежава 50 млрд. долара, с 9 млрд. долара повече спрямо 2013 година.

Общото състояние на най-богатите американци, попаднали в класацията, се изчислява на рекордните 2,29 трилиона долара, посочват още от Forbes. Причината за високият резултат отчасти се дължи и на стабилизирането на фондовите пазари, отчитат от изданието.

През 2013 година богатството на най-състоятелните хора в САЩ е било на обща стойност от 2,02 трлн. долара.

В класацията за най-богатите американци попадат 47 жени, с една по-малко спрямо 2013 година. Сред 400-те най-богати попадна и милиардерката Елизабет Холмс, която успя да натрупа сама своето състояние. Основателката на компанията Theranos е на 110-то място, отчитат от Forbes.

Холмс е и най-младата дама, която попада в класацията на бизнес изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още