IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Аз съм Шарли" завладя и наградите "Златен глобус"

Лентата "Юношество" стана големият победител на церемонията

11:14 | 12.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Boyhood Facebook page</em></p>

Снимка: Boyhood Facebook page

Лентата „Юношество“ и Amazon.com са големите победители на тазгодишните награди „Златен глобус“, които насочиха вниманието към световни събития, като хакерската атака срещу Sony и атаката на екстремистите срещу френския вестник Charlie Hebdo, пише Bloomberg.

"Юношество“, който е заснет в рамките на 12 години с един и същи актьорски състав, получи три статуетки „Златен глобус“ - за най-добър режисьор и за най-добра драма. От своя страна „Гранд Хотел Будапеща“ грабна приза за най-добра комедия или мюзикъл.

Amazon спечели две награди, включително за най-добра телевизионна комедия за сериала „Transparent”, който разказва за мъж, който разкрива на семейството си, че се възприема като жена.

Кибер атаката срещу Sony Pictures и насилието във Франция, което е разглеждано като опит за отнемане свободата на словото, се оказаха сред темите, засегнати от качилите се на сцената по време на церемонията актьори.

Джордж Клуни, който получи наградата Сесил ДеМил за цялостни постижения, използва възможността да поздрави християните, евреите и мюсюлманите, които се включиха заедно в шествието, което се проведе вчера в Париж и на други места по света.

"Днес беше един изключителен ден. Имаше милиони хора, които маршируваха, не само в Париж, но и по целия свят“, коментира Клуни от сцената. „Те не маршируваха в знак на протест. Те маршируваха в подкрепа на идеята, че няма да живеем в страх. Ние не го правим. Така че аз съм Шарли. Благодаря Ви“.

През последната година филмовите студиа похарчиха милиони долари, за да се включат в надпреварата за наградите „Златен глобус“, както и за тези на Филмовата академия, които ще се проведат през следващия месец. За целта голяма част от тях пуснаха най-артистичните си проекти точно преди сезона на наградите. Номинациите за „Оскар“, най-престижните награди в бранша, ще бъдат обявени на 15-и януари.

Наградите „Златен глобус“ са чудесен барометър за това кои филми да имаме предвид за номинациите за „Оскар“, твърди Пол Дергарабедян, старши анализатор на Rentrak Corp.

"Как да си дресираш дракон 2“ грабна статуетката за най-добър анимационен филм, докато „Бърдмен“ - тази за най-добър сценарий.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още