IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартъп компанията за матраци Casper получи 55 млн. долара финансиране

Компанията е известна най-вече със своето "легло в кутия" - матрак от мемори пяна и латекс

15:57 | 23.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Casper Website</em></p>

Снимка: Casper Website

Онлайн компанията за матраци Casper Sleep Inc. е привлякла 55 млн. долара рисково финансиране, съобщава The Wall Street Journal.

След полученото финансиране оценката на базираната в Ню Йорк компания възлиза на 555 млн. долара, твърдят източници за изданието. Оценката се отнася за бизнеса, свързан с директните продажби на собствената марка матраци.

Компанията стана известна отчасти заради доставката с велосипед на своето „легло в кутия“, матрак от мемори пяна и латекс, на клиентите в Ню Йорк само часове след направената поръчка.

Филип Крим, съосновател и главен изпълнителен директор на Casper, заяви, че целта на компанията в момента е да се превърне в „най-голямата марка, която е най-добрата във всичко, свързано със съня“, а не само само с матраци по поръчка.

Крим добавя, че стартъп компанията от 75 души ще използва новото финансиране, за да увеличи производството си на матраци и да заздрави веригата си за доставки, за да може да предложи възможността за моментална доставка и на клиентите си извън Ню Йорк.

Casper планира да излезе и на международно ниво, като компанията е в процес на избиране на мястото за централата си в Европа. Освен това компанията планира и продажби на възглавници и спално бельо в допълнение на матраците си от латекс и мемори пяна.

Новото финансиране е осигурено от няколко американски компании, но са се включили и известни личности като актьорите Леонардо ди Каприо и Тоби Макгуайър, както и Адам Ливайн от Maroon 5.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още