IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foot Locker изненада приятно с тримесечните приходи и печалба

Веригата магазини за спортни стоки постига високи резултати заради ръста на търсенето на стоки в категории като баскетбол и бягане

11:03 | 22.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Foot Locker Inc. регистрира 29% ръст на тримесечната печалба, който се оказа над прогнозите, и силно повишение на приходите от продажби, предава MarketWatch.

В тримесечния период, приключил на 1 август, веригата магазини за спортни стоки печели 119 млн. долара, или 84 цента на акция, от 92 млн. долара преди година. Приходите от продажби нарастват с 3,3% до 1,7 млрд. долара, или с 9,9%, изключвайки валутните колебания. Приходите от продажби, изключвайки тези в новите магазини и затворените локации, скачат с 9,6%.

Анкетираните от Thomson Reuters анализатори очакваха 69 цента печалба на една акция при приходи за 1,66 млрд. долара. Брутният марж пък се подобрява до 32,6% от 32% година по-рано.

През последните тримесечия Foot Locker постига високи резултати заради ръста на търсенето в спортните категории като баскетбол и бягане.

За американската компания спортните облекла и екипите за тренировки се използват като инструмент за привличане на хората в магазините, за да купуват обувки, продажбите на които формират близо ¾ от продажбите на ритейлъра.

Но след като американската спортна индустрия премина към по-модерни и по-ежедневни спортни облекла и техническите спортни продукти, Foot Locker се опитва да постигне повече с по-малко предлагане в сравнение с големите търговци от ранга на Macy's Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още