IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Лукас се извини, че нарече Walt Disney "бели робовладелци"

Работих с Walt Disney в продължение на 40 години и ги избрах за пазители на "Междузвездни войни" заради огромното ми уважение към компанията, заяви Лукас

15:35 | 02.01.16 г. 1
<p>
	Джордж Лукас (вляво) и режисьорът на новия филм Джей Джей Ейбрамс позират за премиерата на&nbsp;&quot;Междузвездни войни: Силата се пробужда&quot; в Холивуд. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джордж Лукас (вляво) и режисьорът на новия филм Джей Джей Ейбрамс позират за премиерата на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" в Холивуд. Снимка: Ройтерс

Джордж Лукас поднесе извиненията си за коментар, в който сравни компанията Walt Disney с "бели робовладелци", предаде BBC.

"Работих с Walt Disney в продължение на 40 години и ги избрах за пазители на "Междузвездни войни" заради огромното ми уважение към компанията и лидерските качества на Боб Айгър", заяви Лукас в изявлението си.

По думите на режисьора компанията е извършила огромна работа по запазване на духа на поредицата и нейната по-нататъшна разработка, а търговският успех на седмия епизод на "Междузвездни войни" просто "поразява въображението".

Създателят на космическата сага "Междузвездни войни" Джордж Лукас поднесе извиненията си повод на изявленията си в интервю за известния американски телевизионен водещ Чарли Роуз. В него Лукас сподели, че е разочарован от седмия епизод на поредицата, припомня AP.

Лукас бе казал в интервюто, че режисьорът Джей Джей Ейбрамс е заснел ретро филм, а самият той винаги се е стремил да направи нов, който да не прилича на предишните. "При мен те бяха различни - различни планети, космически кораби и т.н" - бе коментирал Джордж Лукас.

Той бе характеризирал компанията Walt Disney като "бели робовладелци". "Всичките ми филми са като деца. Много ги обичам. Продадох ги, а с тях постъпиха като с роби: взеха и . . . ", бе заявил Лукас в интервюто, без да завърши фразата. Режисьорът бе отбелязал още, че компанията не е била заинтересована той да продължи работата над филмовата поредица.

Джордж Лукас продаде компанията си Lucasfilm през 2012 г. за сумата от 4,06 млрд. долара. Така една от най-легендарните поредици в историята на киното - "Междузвездни войни", стана собственост на Walt Disney.

Седмият епизод на космическата сага "Междузвездни войни: Силата се пробужда" излезе на 17-18 декември и вече е донесъл приходи от продажбата на билети в размер на повече от 1,2 млрд. долара, попадайки в десетката на най-касовите филми на всички времена само две седмици след появата си на екран.

"Междузвездни войни: Силата се пробужда" получи предимно положителни отзиви от критиците, макар някои да упрекнаха сценаристите и режисьора, че сюжетът на седмия епизод много прилича на първия филм от поредицата "Междузвездни войни: Нова надежда" от 1977 година.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Хич няма за какво да им се извинява, Епизод7 е бездарно копие на Епизод4!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още