IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Rogue One" продължава боксофис доминацията си в Северна Америка

Лентата оглави класацията и през коледния уикенд

13:25 | 27.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Star Wars Facebook page</em></p>

Снимка: Star Wars Facebook page

"Rogue One: История от Междузвездни войни“ запазва челното си място в боксофиса в Северна Америка и през коледния уикенд, с което Walt Disney отбелязва втора поредна победа в боксофиса, пише Bloomberg.

“Rogue One” генерира 96,1 млн. долара в САЩ и Канада по данни на ComScore. С това той успя да надмине четирите нови премиери, включително анимацията на Universal Pictures “Ела, изпей!“. „Пасажери“, научно-фантастичната продукция на Sony с Дженифър Лорънс и Крис Прат, се класира на трето място, докато комедията на Fox “Защо точно той?“ се озова на четвърта позиция. „Assassin’s Creed” на 20th Century Fox пък дебютира на пето място.

Очаква се приходите от билети в северноамериканския боксофис да достигнат рекордните 11,3 млрд. долара според ComScore, надминавайки миналогодишните 11,14 млрд. долара.

Новият филм от поредицата „Междузвездни войни“ носи пореден успех в боксофиса за Disney, след като компанията се радваше на доброто представяне както на анимациите си, така и на игралните филми. Сред хитовете на студиото от тази година са „Търсенето на Дори“ на Pixar, “Първият отмъстител: Войната на героите“ на Marvel и „Книга за джунглата“. Disney генерира над 7 млрд. долара приходи от продажбата на билети в цял свят.

"Rogue One” е вторият от поне шест филма, които Disney планира да пусне към поредицата „Междузвездни войни“, създадена от Джордж Лукас. Новата лента разказва за събитията, довели до случващото се в оригиналния филм от 1977 г.

Очакваше се новата продукция на Disney да събере 70 млн. долара между петък и неделя на вътрешния си пазар според Box Office Mojo. BoxOfficePro.com прогнозираше 96 млн. долара за четиридневния уикенд от петък до понеделник.

„Ела, изпей!“ на Universal и Illumination Entertainment събра 56,1 млн. долара от продажби през уикенда. В анимацията, в който Матю Макконъхи озвучава коала, която се опитва да възстанови старата слава на театъра си с конкурс за певци, участват и Рийз Уидърспуун, Сет Макфарлън и Скарлет Йохансон.

Филмът се радва на 72% позитивни отзиви в уебсайта RottenTomatoes.com. “Ела, изпей!“ струва 75 млн. долара, като не са включени рекламните разходи, твърди Box Office Mojo. Box Office Pro прогнозираше, че за четиридневния уикенд лентата ще събере 43,1 млн. долара от вътрешни продажби.

"Пасажери“ на Sony Pictures Entertainment генерира 23,1 млн. долара, докато прогнозата на BoxOfficePro беше за 29,8 млн. долара. В RottenTomatoes филмът има 32% положителни отзива, докато Box Office Mojo твърди, че лентата струва общо 110 млн. долара.

"Assasin’s Creed”, базиран на едноименната видео игра, е с участието на Майкъл Фасбендър и Марион Котиар и разказва за тайно общество на убийци. За четири дни филмът събра 15 млн. долара. Само 19% от критиците са харесали лентата, която е дело на филмовото подразделението на 21st Century Fox според RottenTomatoes. Box Office Mojo, която твърди, че бюджетът на продукцията е 125 млн. долара, очакваше продажби от 14 млн. долара до неделя включително. Анализаторите на BoxOfficePro прогнозираха 18,5 млн. долара до понеделник.

„Защо точно той“ събра 16,7 млн. долара, докато прогнозите бяха в диапазона 11,9-14,2 млн. долара от петък до неделя по данни на Box Office Mojo. Лентата, в която участва Джеймс Франко, има 41% позитивни отзиви в RottenTomatoes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още