IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът тласна нагоре бизнеса на оператора на частни самолети GlobeAir

Компанията отчита 30% ръст на резервациите от началото на епидемията в Европа

14:50 | 11.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Операторът на частни самолети GlobeAir отчита близо 30% ръст на резервациите, откакто започна епидемията на COVID-19 в Италия и в други точки на Европа, а международните авиопревозвачите намалиха броя на полетите, обяви базираната в Австрия компания, цитирана от Ройтерс.

“Регистрираме 27% повишение на резервациите на годишна база само за последните три седмици”, посочва главният изпълнителен директор Бернхард Фрагнер.

Новите резервации са от цяла Европа, но най-голямата част от тях са от Лондон, Париж, Швейцария и Лазурния бряг във Франция, разкриват от GlobeAir.

Вирусната епидемия засегна световната авиационна индустрия особено тежко, а полетите до Европа са се свили с близо 80 на сто.

Всичко това може да изтрие до 113 млрд. долара от годишните приходи на авиокомпаниите, сочат данни на организацията на индустрията IATA. Кризата вече доведе до колапса на британската Flybe, а Lufthansa намали наполовина капацитета си.

Има голямо повишение на новите бизнес и индивидуални клиенти, които обичайно пътуват в бизнес класа, а сега използват услугите на GlobeAir, за да пътуват сигурно и да избегнат тълпите от хора, твърди компанията, която работи само по заявка.

Операторът отчете 27 млн. евро приходи миналата година и е сертифициран да извършва полети до близо 1000 дестинации в Европа, сочи уебсайтът ѝ. Фирмата прекрати полетите от и до Италия, тъй като там е най-голямото огнище на коронавируса на Стария континент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още