IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичният гигант Revlon обяви несъстоятелност

Компанията изпитваше затруднения в конкуренцията с онлайн фокусираните нови марки

09:01 | 16.06.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Производителят на козметика Revlon Inc подаде молба за защита от несъстоятелност в сряда, след като през последните години изпитваше затруднения да се пребори с конкуренцията на нови марки, фокусирани върху онлайн продажбите, предаде Ройтерс.

Производителят на лак за нокти и червило е изброил активи и пасиви на стойност между 1 млрд. и 10 млрд. долара, сочи заявление до американския Съд по несъстоятелността за южния окръг на Ню Йорк.

Заявлението за несъстоятелност бе подадено дни след като Wall Street Journal съобщи, че Revlon е започнала преговори с кредиторите преди предстоящи падежи на дълга, за да избегне фалит.

Продажбите на Revlon бяха затруднени от проблемите със снабдителните вериги и неуспехи на пазара на продукти за грижа за кожата, губейки място в магазините в САЩ заради стартиращи компании, подкрепяни от знаменитости, като Kylie Cosmetics на Кайли Дженър и Fenty Beauty на Риана.

Молбата за защита от несъстоятелност по глава 11 в САЩ позволява на компанията да продължи да работи, докато изработи план за изплащане на задълженията си към кредиторите.

90-годишната компания започва да продава лакове за нокти в дните на Голямата депресия, а по-късно добавя червила към колекцията си. До 1955 г. марката става международна.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
novata_ikonomika_
преди 1 година
Интересно ми е дали още американски и европейски концерни ще изпаднат в несъстоятелност следващата година и половина в следствие на високите лихви
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още