IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианският държавен фонд за дялов капитал иска парче от Versace

Подкрепата на дружеството е добър вариант за семейство Версаче, което си търси партньор за осъществяването на плановете за международна експанзия

12:29 | 03.12.13 г.
<p>
	Семейство Версаче търси финансиране, за да подкрепи международната експанзия на бранда. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Семейство Версаче търси финансиране, за да подкрепи международната експанзия на бранда. Снимка: Ройтерс

Италианският държавен фонд за дялов капитал, който миналата година сключи сделка с Катар за инвестиции в италианската мода, е водещият кандидат за покупката на миноритарен дял във Versace, предаде Financial Times.

Fondo Strategico Italiano (FSI), оглявяван от бившия банкер от Merrill Lynch Маурицио Таманини, миналата година сключи селка с Катар за създаването на IQ Made in Italy Venture, чиято цел е да инвестира до 2 млрд. евро в италианска мода, храна, мебели и туризъм.

Подкрепата на дружеството е добър вариант за семейство Версаче, което си търси партньор за осъществяването на плановете за международна експанзия. Компанията обмисля и варианти за листване на борсата в Милано в рамките на следващите три години, твърдят запознати източници.

Катарските фондове напоследък се превърнаха в сериозни инвеститори в италианския луксозен сектор, като закупиха Valentino и луксозни имоти в Милано и Сардиния, припомня изданието.

Останалите кандидати за близо 20% от Versace са InvestCorp - британска инвестиционна компания и бивш собственик на Gucci, фондовият мениджър Blackstone и Ardian – компания, базирана в Париж.

От Versace обявиха, че очакват окончателното решение да бъде взето до края на тази година.

Офертите за дела във Versace се очаква да надхвърля 850 млн. евро.

В момента дъщерята на Донатела Версаче - Алегра Версаче, е най-големият акционер в дружеството с дял от 50%. Братът на Донатела - Санто Версаче, държи 30%, а самата Донатела притежава 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още