IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hugo Boss планира затварянето на магазини след голям спад на печалбата

Компанията обмисля и предоговарянето на наемите на други търговски обекти

11:46 | 03.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Hugo Boss, германският емблематичен търговец на модни стоки, отчете най-високия спад на печалбата си за тримесечие от поне шест години  насам и заяви, че обмисля да затвори магазини, за да намали разходите си, предава Bloomberg.

Печалбата преди лихви, данъци и амортизации се е свила с 29% до 93,5 млн. евро (108 млн. долара) през първото тримесечие, обяви компанията в изявление. Сумата се оказа под прогнозата на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, която беше за 95 млн. евро.

Германската модна марка, позната най-вече с мъжкото облекло, не успява да се справи със забавянето на търсенето в Азия и със силните промоции в САЩ, което доведе до понижаване на прогнозата за печалбата ѝ и коства мястото на бившия главен изпълнителен директор Клаус-Дитрих Ларс. Компанията обяви, че планира да затвори магазините, в които продажбите спадат. Освен това ще спести допълнителни 50 млн. евро тази година, като предоговори наемите на други магазини, запазвайки фокуса си върху маркетинга.

Продажбите на компанията в САЩ за първото тримесечие са се свили с 16% на коригирана база, докато тези в Китай се свиват с 11 на сто. В Европа приходите са спаднали с 2% заради по-малкия брой туристи, особено във Франция и Белгия, обяви Hugo Boss.

Акциите на фирмата скочиха с 0,2% на борсата във Франкфурт, но през последната година загубиха половината от стойността си.

В допълнение към сътресенията в управлението през миналия месец компанията замени главния бранд мениджър Кристоф Аухаген с ветерана Инго Уилтс. Последният ще се върне в Hugo Boss на този пост от 1 ноември, напускайки Tommy Hilfiger.

Boss потвърди прогнозата си за нисък едноцифрен растеж на приходите от продажби тази година на коригирана база, както и за нисък двуцифрен спад на печалбата преди лихви, данъци и амортизация. Брутната печалба се очаква да остане непроменена спрямо миналата година.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още