IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модното начинание на Риана и LVMH претърпя провал

Модната къща обяви, че проектът Fenty е „сложен на пауза"

12:21 | 11.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

LVMH, собственикът на бранда Louis Vuitton, и музикалната звезда Риана решиха да сложат на пауза нейната модна линия Fenty по-малко от две години след пускането ѝ. Новината беше обявена от френския производител на луксозни стоки, цитиран от Ройтерс.

В изявлението си LVMH посочва, че дейността на базираната в Париж Fenty ще бъде „сложена на пазуза“ в очакване на по-добри условия – рядък провал за модната група, която преминава през коронакризата по-добре от повечето си конкуренти.

Певицата и LVMH създадоха модната марка Fenty през лятото на 2019 г. Това е едва вторият път, в който френската група създава бранд от нулата, тъй като изглеждаше, че има по-голямо търсене на съвместна работа на луксозни марки и знаменитости.

LVMH не разкрива какви са причините временно да спре работата, но след големия старт и дебютната колекция марката не набра особена популярност и не проведе големи събития дори преди кризата с Covid-19.

Търговското издание WWD, което първо съобщи новините, че марката е спряна, заяви, че основните служители остават в централата в Париж, за да прекратят останалите операции.

Запитан за начинанието по време на представянето на финансовия отчет на групата за третото тримесечие през миналия октомври, главният финансов директор на LVMH Жан-Жак Гиони го определи като „в процес на работа“.

„Все още сме в начална фаза и трябва да разберем какво точно е добре да предлагаме. Това не е нещо лесно“, коментира той.

Освен това LVMH разкри, че фондът за дялово инвестиране L Catterton, който е свързан с групата, е взел дял от Savage X Fenty, линията за бельо на Риана.

„LVMH и Риана потвърждават амбицията си да се концентрират върху растежа и дългосрочното развитие на екосистемата на Fenty, фокусирайки се върху козметиката, грижата за кожата и бельото“, допълва групата.

Fenty, чиято марка носи името на певицата Робин Риана Фенти, трябваше да надгради съвместната работа на LVMH и звездата в областта на козметиката, като предложи пълна гама от дрехи, обувки и аксесоари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още