IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече карати и блясък - как LVHM планира да промени Tiffany

Новият собственик на американската марка за бижута ще промени вида на магазините й и ще засили присъствието й в Европа и Азия

19:03 | 07.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg</em></p>

Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg

Френската компания за луксозни стоки LVMH планира да промени огромната линия от продукти на Tiffany, за да се съсредоточи повече върху златото и скъпоценните камъни и да отнесе на по-високо ниво сребърните й гривни след финализирането на придобиването на американската компания за бижута на стойност 15,8 млрд. долара този месец, предава Ройтерс.

Шестима източници, включително двама души с вътрешна информация за дейността на Tiffany, съобщават пред Ройтерс, че собственикът Louis Vuitton вероятно ще промени и външния вид на магазините на компанията за бижута и ще засили присъствието й в Европа и Азия.

Над една трета от 320-те магазина на Tiffany се намират в САЩ и двама източници определят повечето от тях като старомодни, грозновати и нуждаещи се от преустройство.

“LVMH може да даде на Tiffany времето и парите, от които се нуждае, за да направи някои големи инвестиции в гамата от продукти и в магазини в цял свят и да почака те да се отплатят в средносрочен план“, казва един от източниците.

На среща в голяма зала в Ню Йорк с 14-те хиляди служители на Tiffany на 8 януари, ден след като LVMH установи ново ръководство, новите шефове на групата са очертали първоначалните си планове да се съсредоточат върху луксозните бляскави бижута, разкрива източник, който е присъствал на събитието. Групата обмисля също да създаде линия часовници на Tiffany, допълва друг източник, запознат с плановете.

За разлика от конкуренти като Cartier, собственост на Richemont, и Van Cleef & Arpels, както и от бранда на LVHM Bulgari, продуктите на Tiffany варират от сребърни обеци за 150 долара до диамантени огърлици за десетки милиони долара.

Сребърните бижута имат брутни маржове от около 90% и са съвършеният входен пункт за по-млади, не толкова заможни купувачи, но топ имената в индустрията се нуждаят и от гама в средния и високия сегмент с цена над 100 хил. долара, за да създадат аура на ексклузивност, казват експерти.

Във видео послание до служителите ръководителят на LVHM Бернар Арно, който е и най-богатият французин, е заявил, че иска да издигне позицията на Tiffany, дори това да отнеме време.

„Освен това ще отдадем приоритет на дългосрочната привлекателност на Tiffany пред краткосрочните ограничения“, е казал Арно, според човек, присъствал на срещата.

Най-голямата група за луксозни стоки в света LVHM беше разтърсена от коронавирусната пандемия и приходите й от продажби в магазините на летищата се сринаха, но най-големите й брандове се задържаха над водата.

Арно е известен с това, че се появява неочаквано в магазините, включително в магазин на Tiffany в Сеул след обявяването на сделката в края на 2019 г., когато посочил пропуски като оставен на щанд продукт за почистване и розова бележка с надпис „Изчерпано“, която била поставена върху продукт, съобщават запознати източници.

LVMH трябва да обяви резултатите си за 2020 г. по-късно във вторник.

Tiffany си възвърна част от позициите чрез онлайн продажби и заздрави присъствието си в Китай през последното си тримесечие. Бижутата като цяло – един от най-бързо растящите сектори при луксозните стоки през последните години, устоява по-добре от други сектори по време на пандемията.

Tiffany има по-малка експозиция от конкурентите си към Азиатско-Тихоокеанския регион, който е голям двигател на продажбите на луксозни стоки. Регионът съставлява 28% от приходите й от продажби на стойност 4,4 млрд. долара през 2019 г. Делът на Европа е 11%.

LVMH ще прегледа представянето на магазини и на локации и може да използва влиянието си, за да постигне по-добри наемни договори или да открие по-добри обекти, освободени от други брандове в групата.

Базираната в Ню Йорк Tiffany, основана през 1837 г., стана световно известна с филма от 1961 г. „Закуска в Тифани“ с участието на Одри Хепбърн, но нови маркетингови усилия може да помогнат на бранда.

Александър Арно, едно от четирите деца Арно с роли в LVHM, а сега и изпълнителен вицепрезидент на Tiffany, отговарящ за продуктите и комуникацията, е заявил на срещата в Ню Йорк, че ще се съсредоточи върху рекламните кампании и привличането на млади клиенти.

Младият Арно ще работи с новия главен изпълнителен директор Антъни Ледру, който управляваше глобалните търговски дейности на Vuitton, но също така е известен с управлението на гамата й с луксозни бижута, а преди това е заемал високи позиции в Tiffany и Cartier.

Той наследява Алесандро Болиоло, който вече контролираше многогодишното реновиране на флагманския магазин на Tiffany на Пето авеню в Ню Йорк и покупката на 80-каратов овален диамант, украсяващ огърлица, която впоследствие се превръща в най-скъпото бижу на марката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още