IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С подобаващи цени отвори врати най-високият ресторант в света

Заведението ще постави нови стандарти в света на ресторантьорската и обслужваща сфера, смятат от бранша

13:12 | 24.01.11 г. 1
<p>Ресторантът, намиращ се на върха на небостъргача, предлага невероятна гледка над Дубай. <i>Снимка: Flickr Лиценз: </i><a target="_blank" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/"><i>Cretive Commons </i></a></p>

Ресторантът, намиращ се на върха на небостъргача, предлага невероятна гледка над Дубай. Снимка: Flickr Лиценз: Cretive Commons

Онези, които искат да хапнат под покрива на най-високия ресторант в света, може или да се позамислят, или да им се наложи да минат през банката, преди да реализират намерението си. Особено след като управата на заведението, разположено в 122-етажния небостъргач „Бурж Халифа“ съобщи, че минимумът, с който ще бъде таксуван всеки посетител, който иска да закусва, обядва или вечеря, ще е в размер на 122 долара, предава Arabian Business.

Ресторантът “Атмосфера“ се намира на височина 411 метра и предлага изключителна гледка над цял Дубай. Всеки обаче, който иска да се наслади на красотите, предлагани от птичия поглед, ще трябва да бръкне по-надълбоко в джоба си.

Онези, които искат да резервират място в ресторанта, ще трябва да платят за това удоволствие 176,9 долара на човек, а ако искате просто да пиете следобеден чай, без да хапвате, влизането в ресторанта ще ви струва 100 долара.

За поръчка също има минимално изискуема цена на консумацията. За напитки и дребни хапки гостите трябва да похарчат минимум по 54,45 долара на човек.

По думите на Марк Дарден, главен изпълнителен директор на Emaar Hospitality Group и Emaar Hotels & Resorts, ресторантът, чиито стени са изцяло от стъкло, е вдигнал доста високо летвата за останалите в бранша.

„Според мен с това ще бъдат поставени нови стандарти не само в емирството, но и в света на този бизнес като цяло“, казва Дарден.

Високите цени изглежда не са в състояние да спрат гостите. Ресторантът е изцяло резервиран в първите два дни от отварянето си, а според Марк Дарден това ще продължи и в бъдеще.

„Разполагаме с 80 места, което всъщност ни прави не чак толкова голям ресторант, и още 120 на бара. Площта на заведението е 1 030 кв. м. и води с близо 92 метра останалия под номер две в класацията „най-висок ресторант в света“ - намиращия се в Торонто Тауър ресторант 360.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
borislav.kovachev
преди 12 години
Хммм я да видим ся една бърза сметка... Във въпросният дубайски ресторант чай + хапки = USD 154.45 ; Крали Марко гр. Варна - Пиле по Арбанашки + шкембе чорба + 3 големи айряна = 15лв.... Понякога сериозно си мисля, че е по-гот да си варненска чайка, отколкото дубайски тарикат :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
swifter
преди 13 години
правят ли доставки до Младост?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още