IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bentley покани Apple в своя Mulsanne

Ако концепцията влезе в серийно производство, би повишила цената на автомобила със 100 хил. евро

11:10 | 21.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center; ">
	Новата концепция&nbsp;предлага Apple iPad, пълен достъп до интернет, 15 инчов отварящ се LED екран за гледане на телевизия или филми. <em>Снимка:&nbsp;Bentley Motors</em></p>

Новата концепция предлага Apple iPad, пълен достъп до интернет, 15 инчов отварящ се LED екран за гледане на телевизия или филми. Снимка: Bentley Motors

Производителят на луксозни автомобили Bentley показа във Франкфурт специална версия на Mulsanne, екипирана с високотехнологични продукти на Apple.

Концепцията е наречена Bentley Mulsanne Executive Interior Concept и предлага Apple iPad, пълен достъп до интернет, 15-инчов отварящ се LED екран за гледане на телевизия или филми. 

Устройствата iPad са свързани към клавиатура Apple Bluetooth и са разположени на мястото на масичките за пикник от задната страна на предните седалки. Предлага се и Apple Mini Mac в специална ниша, което позволява свързването му с iPad, а iPod действа като контролен панел на задната конзола.

Тя разполага с с различни видео и аудио възможности и се управлява със специален команден център. В облегалката за ръцете на задната седалка са вградени Tibaldi pen и мобилен телефон, а в задната част на средната конзола има и малък охладител за бутилки със стъклена врата.

Всеки от пътниците на задната седалка разполага със собствена регулируема светлина.

Засега екипировката с Apple е само концепция на Bentley, но ако тя бъде внедрена в серийно производство, ще оскъпи колата със 100 000 евро и така тя би струвала поне 250 000 евро.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
s1lv3rth0rn
преди 12 години
Откачена работа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още