IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На летището в Абу Даби вече има капсули за спане

Хотелите, предлагащи компактен и краткосрочен подслон, са много популярни в Япония и вече се налагат и в други части на света

12:34 | 09.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Засега&nbsp;на летището има общо 20 капусали, като до края на годината предстои да бъдат сложени още 35. <em>Снимка: ADAC</em></p>

Засега на летището има общо 20 капусали, като до края на годината предстои да бъдат сложени още 35. Снимка: ADAC

Международното летище в Абу Даби инсталира десетки странно изглеждащи "капсули за спане", позволяващи на пътниците да подремнат, без да бъдат обезпокоявани, съобщава британският вестник Telegraph.


Столовете, наречени "GoSleep", са разработени от финландска компания и бяха представени миналата неделя. Те са снабдени с плъзгаща врата/покрив, която може частично или изцяло да затвори пътника в капсулата и да го предпази от заобикалящия шум, светлина и хора.

В момента на летището има общо 20 капусали, като до края на годината предстои да бъдат сложени още 35. След това всички ще бъдат снабдени с интернет достъп, място за съхранение на багаж и други ценни вещи, както и захранващ контакт за лаптопи, мобилни телефони и други електронни устройства.

В момента капсулите могат да бъдат наети срещу 8 паунда на час.

Хотелите, предлагащи компактен и краткосрочен подслон, са много популярни в Япония от години. Capsule Inn Osaka бе един от първите подобни хотели в света при отварянето си през 1979 г.

Напоследък те достигнаха и Великобритания. Веригата Yotel, създадена от основателя на YO! Sushi, вече работи на две летища в Лондон - Гетуик и Хийтроу. Единичните и двойни кабини предлагат безплатен интернет и са снабдени с телевизори с плосък екран, множество контакти и душове. Yotel има и в Амстердам и Ню Йорк.

В началото  на тази година първият хотел с капсули отвори врати и в Москва. Sleepbox Hotel Tverskaya предлага 50 кабинки без прозорци, които могат да поберат до трима души. Всяка от тях предлага достъп до интернет, изолирана е срещу шум и е климатизирана.

Портативни "спални" бяха въведени и от базираната в Барселона компания Dream and Fly на международното летище в испанския град. Компактните "балони" могат да съберат както отделни хора, така и семейства, като всеки от тях е снабден с баня.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още