IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вирус създава проблеми на круизните оператори в САЩ

Няколко пътешествия бяха прекъснати заради големия брой заболели

10:01 | 04.02.14 г.
<p style="margin-bottom: 0cm;">
	Caribbean Princess. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Caribbean Princess. Снимка: архив Ройтерс

Круизният кораб Caribbean Princess се завърна в Хюстън преждевременно в петък, след като 165 от пътниците на борда се разболели от норовирус.

Става дума за същото стомашно-чревно разстройство, което принуди друг кораб да съкрати пътуването си по-рано миналата седмица.

Пътниците все още се възстановяват от вируса, който протича с гадене и повръщане. Caribbean Princess, който се управлява от компанията Princess Cruises на Carnival Corp., превозваше 3104 пътници и екипаж от 1149 души, 11 от които също са се разболели.

В замяна на преждевременното прекъсване на пътешествието им, пътниците могат да се възползват от 20% отстъпка от бъдещи круизи.

По-рано миналата седмица Explorer of the Seas на Royal Caribbean Cruises също се завърна преждевременно в Ню Джърси, след като 595 от общо 3050-те пътници на борда бяха засегнати от вируса.

Акциите на Carnival, най-големият круизен оператор в света, паднаха с 2,1% до 39,19 долара в края на търговията в Ню Йорк на 31 януари. Миналата година те нараснаха с 9,2%, предаде Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още