IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google намалява цените за своя Chromebook

Компанията е получила положителна обратна връзка от клиентите и окуражаващи поръчки от училища и компании, е заявил говорител на Google

17:17 | 22.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Google намалява цените за своя Chromebook

Интернет концернът Google и неговите хардуерни партньори понижиха цените за своя т. нар. Chromebook - нетбук с операционна система Chrome OS.

Най-изгодният модел сега е Acer AC700 и в САЩ може да се купи за 299 долара във версията си с WLAN. Досега той струваше 349 долара. За варианта с чип за мобилен телефон и SIM карта за Verizon ще се плащат 399 вместо 449 долара.

Още по-силно падат цените при втория производител - Samsung. Моделите от неговата серия струват 349 вместо 429 долара. Освен това те вече са налични и в Швейцария.

Подтикът за намаляването очевидно е дошъл от страна на Google, защото компанията обяви поевтиняването в постинг в корпоративния си блог. Продуктовият мениджър Венкат Рапака пише, че „работихме тясно с партньорите си, за да подобрим операциите с лаптопите и да ги направим по-достъпни“.

Засега Google не дава конкретни данни за продажбите до този момент. Компанията е получила „положителна обратна връзка от клиентите“ и „окуражаващи поръчки от училища и компании“, е заявил говорител на Google.

Chromebook е общото наименование за преносимите компютри на Google. Те работят под операционна система Chrome OS и работят почти само в изчислителния облак. Това гарантира бързо зареждане, бърза работа и незабележими ъпдейти, но за сметка на това изисква постоянна и сигурна връзка с интернет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още