IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC и LG представиха първите си четириядрени смартфони

Именно тези устройства се очаква да са акцентът на започналото в Барселона изложение World Mobile Congress

12:09 | 27.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Президентът на HTC Питър Чоу представя новите модели. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентът на HTC Питър Чоу представя новите модели. Снимка: Ройтерс

Тайванската технологична компания HTC представи в рамките на изложението World Mobile Congress в Барселона новата си серия смартфони HTC One, които пристигат с новия Android 4.0 Ice Cream Sandwich и новия интерфейс Sense 4.0.

В „семейството“ на устройствата влизат четириядреният One X, стилният двуядрен One S и по-достъпният за широката публика One V. И трите модела са с новата операционна система Android Ice Cream Sandwich и обновения марков HTC интерфейс Sense 4.0, както и с Beats Audio.

Водещият модел е HTC One X, който разполага с 4,7-инчов дисплей, NVIDIA Tegra 3 и 8 МР камера. По думите на президента на HTC Питър Чоу камерата пропуска 44% повече светлина и е подходяща и за снимки при слабо осветление. Устройството разполага с корпус от поликарбонат, а дисплеят е с Gorilla Glass покритие и с 3D ефект.

HTC One S е с малко по-малък дисплей – 4,3 инча, двуядрен процесор с 1,5 GHz и 8 МР камера.

Tретият смартфон, HTC One V, спада към ниския клас устройства и ще разполага с 3,7-инчов дислей, както и 5-мегапикселова камера.

Всичките устройства ще включват поддръжка за Beats Audio и за технологията HTC ImageChip, която позволява заснемането на висококачествени изображения, дори и при слаба светлина.

По време на презентацията на новите продукти президентът Чоу, който разкри, че никога не е бил толкова развълнуван, както сега при премиерата на моделите от новата гама, подчерта двата основни елемента в новия софтуер – визията и звука. Приложението за правене на снимки и видео е претърпяло основна промяна. То вече включва възможността потребителите да изваждат конкретни кадри докато снимат видео.

Очаква се официално продажбите на моделите от One серията на компанията да стартират от април 2012 г.

LG също анонсира четириядрен смартфон - LG Optimus 4X HD. Той е снабден с 1,5 GHz процесор NVIDIA Tegra 3 и True HD IPS дисплей, което му позволява да предложи производителност, близка до тази на настолните компютри, при това в устройство, достатъчно малко, за да се събере в длан на ръка.

„Точно преди година LG представи първия двуядрен смартфон в света, а днес анонсираме още едно технологично постижение”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company.

„Всъщност не скоростта е характеристиката, която прави Optimus 4X HD уникален, а възможността за мултимедийно забавление в HD качество посредством мобилно устройство, която ще получат нашите клиенти”, отбелязва той.

Tegra 3 на NVIDIA е единственият в света четириядрен процесор от типа 4-PLUS-1 за мобилен телефон, създаден, за да предложи висококачествено мултимедийно забавление. Процесорът реално работи с четири ядра, но разполага с още едно, пето ядро, което се използва за увеличаване на живота на батерията и се включва при по-ненатоварващите функции, като слушането на музика.

Когато функционира на пълна скорост, 12-ядреният графичен процесор (GPU) на Tegra 3 осигурява богато визуално изживяване и качество на картината, близко до това, което предлагат конзолите за игри. 

Optimus 4X HD разполага с 16 GB вътрешна памет и работи с последната налична версия на операционната система Android - Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Optimus 4X HD предлага и 8-мегапикселова камера с BSI (Backside Illumination) сензор, който увеличава качеството на снимките при слаба обкръжаваща светлина и LED светкавица.

Дизайнът отново е в стила на LG - моделът е тънък само 8,9 мм, а краищата на корпуса му се преливат плавно един в друг във формата на призма, което подчертава цялостната завършеност и качество на използваните материали за направата на смартфона.

Очаква се тъкмо четириядрените смартфони да са основен акцент на Mobile World Congress 2012. Тези устройства имат по-голям изчислителен капацитет и по-ефикасни батерии от съществуващите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още