IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung готви по-достъпни Galaxy Note III и Galaxy Grand

И двете „Lite” версии ще бъдат представени по време на Световния мобилен конгрес в Барселона

19:55 | 02.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По всички изглежда, че Световният мобилен конгрес в Барселона ще бъде мястото, на което Samsung ще представи „олекотени“ версии на джаджите си. По-рано днес излезе информация, че компанията подготвя Galaxy Grand Lite (GT-I9060), за който се очаква да предлага 5-инчов дисплей със сравнително ниска резолюция от 800х480 пиксела, четириядрен процесор на 1.2 GHz, 1 GB RAM, 8 GB вградена памет + microSD слот и батерия с капацитет 2100 mAh.

Очаква се Galaxy Grand Lite да се предлага в черен, бял, лимоненожълт и оранжев вариант от началото на февруари. 

Малко по-късно от SamMobile съобщиха, че корейската компания ще представи по-евтина версия на Galaxy Note III. Според източника на сайта, Galaxy Note 3 Lite (SM-N7505) ще бъде представен също в рамките на мобилния конгрес между 24 и 27 февруари следващата година. 

През уикенда устройството се появи в листи за доставки, от които се разбира, че в момента Samsung тества две версии на телефона - една с 5,49-инчов и друга с 5,7-инчов дисплей. И двете ще използват LCD панели.  Samsung Galaxy Note III Lite (SM-N7505) ще бъде по-опростен вариант на фаблета със стилус Note III и се очаква да разполага с по-слаба 8 мегапикселова камера, LCD, а не Super AMOLED дисплей с диагонал около 5,49 до 5,7 инча.

Очаква се основната камера да е с резолюция 8 МР, а задният панел да е обикновен, а не с текстура на кожа.  Спецификациите все още не са финални. Според източника Galaxy Note III Lite ще бъде на пазара още през февруари-март 2014 г., тоест - веднага след премиерата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още