IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3D принтер за шоколад – само за лакомници

Hеrshey's и 3D Systems обединяват усилия в нов интересен проект

10:31 | 21.01.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-смелите мечти на Уили Уонка са на път да се сбъднат. Производителят на шоколадови продукти Hеrshey's и технологичната компания 3D Systems обединяват усилия за създаването на 3D принтер, който произвежда шоколад, съобщава Mashable.

Двете компании виждат в начинанието си възможност за напредък. Hershey's вярва, че 3D принтерът може да се превърне в нова система за доставка на нейните продукти. Партньорът ѝ пък се надява, че 3D технологията ще има възможността да стане по-популярна.

Според ръководителя на научните изследвания и развитието в Hershey's Уилям Папа става дума за създаването на нови бонбони, които се изработват по изцяло нов начин. Самото им производство е резултат от факта, че компанията е прегърнала идеята за 3D принтирането благодарение на желанието си да работи с новите технологии.

3D Systems не за пръв път се заема с проект за производството на храни. Преди време компанията показа ChefJet 3D принтер за храна, който създава захарни продукти. Foodini пък е принтер за малки пици и равиоли.

Двете компании обаче все още не са обявили кога новото устройство ще бъде пуснато на пазара, нито каква ще е цената му. Освен това производителят на шоколад трябва да обяви дали 3D принтерът ще служи в дома или ще се ползва за по-широко производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още