IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TAG Heuer увеличава производството на умните си часовници

Компанията е получила заявки за над 100 000 бройки

14:56 | 04.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Швейцарският производител на часовници TAG Heuer ще увеличи производството на своите умни часовници през следващите месеци, след като получи запитвания от търговци на дребно, агенти и доставчици за повече от 100 000 часовника, твърди ръководителят на бизнеса с часовници на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, цитиран от Bloomberg. 

По думите на Жан-Клод Биве TAG Heuer си поставя за цел да произвежда по 2000 устройства на седмица, в сравнение със сегашните 1200. Онлайн продажбите на нейния Connected Watch ще бъдат преустановени вероятно до май или юни, за да се даде приоритет на физическите магазини, коментира още той.

LVMH е сред малкото компании, които пуснаха конкурент на популярния Apple Watch в сегмента с висок клас устройства.

Производителят на часовници представи своя умен часовник, струващ 1500 долара, миналия месец. Той е създаден в партньорство с Google и Intel.

„Като се има предвид успеха на този уникален часовник, ние ще разработим колекция в края на следващата година и началото на 2017 г.“, заяви Биве. Той твърди, че подобреният модел може да е направен от злато и диаманти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още