IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot и BMW се обединиха около изработването на части за хибриди

Резултатите от сътрудничеството ще излязат на бял свят през второто тримесечие на тази година

15:35 | 02.02.11 г. 1
Peugeot и BMW се обединиха около изработването на части за хибриди

Подобряването на работата в името на благото на клиента е ключово условие за развитието на всеки бизнес. Стремежът към бърза печалба, що се отнася до производствената сфера, обикновено води след себе си краткосрочен бум, последван от спад в интереса на потребителите, чиито нужди в крайна сметка остават незадоволени.

Този принцип е добре усвоен от големите, световно признати компании, които не щадят време, средства и други ресурси дори в моменти на криза, за да разработват нови продукти, които да удовлетворяват потребностите на хората.

Такъв е случаят и с френския автомобилен производител PSA Peugeot Citroen и немския BMW. Двете компании разшириха партньорството си, което се основава на база изграждане на подобрена версия на досегашните им двигатели за хибридни возила. Целта пред съвместното дружество е разработването, производството и дистрибуцията на компоненти за коли, които могат да се движат едновременно на ток и гориво.

Двете компании участват с равни дялове, а резултатите от работата им се очаква да излязат на бял свят през второто тримесечие на тази година. Това ще позволи на фирмите да стандартизират ключови компоненти, които влизат в изграждането на хибридните возила, съобщава Ройтерс.

„Това сътрудничество ще ни даде картбланш да постигнем значителни икономии от мащаба в сферата на изграждане на електрониката на автомобилите. Това е и важна стъпка по пътя към постигане на устойчивост на колите на пътя“, казва изпълнителният директор на BMW Норберт Райтхофер.

Сред новите продукти, които ще излязат в резултат на сътрудничеството на PSA Peugeot Citroen и BMW, са акумулатори, електроника за задвижване на колите и софтуер за хибридните системи.

Двете компании са уточнили съгласието си за създаването на сдружението още през октомври миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
А ние, в България, понеже нито имаме възможност да разработваме такива нещица, нито имаме възможност след това да си ги купим (в масовия случай), направо да не се занимаваме с глупости, ами да видим какво стана с оня пловдивчанин (от Биг Брадър), който подкара шкодата си с чиста вода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още