IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi влага 13 млрд. евро през следващите четири години

Сега правим инвестиции в продукти, иновации и заводи, които ще се изплащат през 2014, 2015 и 2016 г., каза изпълнителния директор Щадлер

16:57 | 27.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Audi влага 13 млрд. евро през следващите четири години

Базираният в Инголщадт, Бавария, германски автомобилен производител Audi планира през следващите 4 години да вложи 13 млрд. евро в своя продуктов портфейл и модерните си фабрики.

До 2016 г. акцентът ще бъде поставен върху развитието на нови продукти и технологии и изграждане на нови заводи, обяви дъщерното на Volkswagen дружество в четвъртък, цитирано от Ройтерс. От технологична гледна точка лекото строителство и електрическата мобилност ще бъдат на фокус. В допълнение конвенционалните двигатели с вътрешно горене трябва да станата по-ефективни.

Нарастващата загриженост за автомобилната индустрия не плаши изпълнителния директор на Audi Рупърт Щадлер. "Ние не планираме да отнемем газта, защото след кризата отново ще има ръст. Това беше така през 2008 г. и 2009 г. Затова сега ще правим инвестиции в продукти, иновации и заводи, които ще се изплащат през 2014 г., 2015 г., 2016 г., каза той пред Ройтерс.

От общата сума 8 млрд. евро се падат на двата германски завода в Инголщадт и Некарсулм. Също така компанията планира да изгради нови заводи в Унгария, Китай и Мексико.

"С разширяването на нашите производствени структури ще се подготвим за по-нататъшен растеж", казва главният финансов директор Аксел Щротбек. До 2020 г. Audi ежегодно ще доставя повече от два милиона превозни средства на клиенти и ще отнеме лидерството от баварския си съперник BMW. За намиращата се към края си година Audi се стреми благодарение на стабилната търговията в Китай, към продажбата на 1,4 милиона превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още