IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PSA губи по 7 млн. евро на ден

Профсъюзите във Франция не позволяват на компанията да съкращава работни места

15:23 | 04.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
PSA губи по 7 млн. евро на ден

Френският алианс PSA, в който влизат производителите Peugeot и Citroen, търпи загуби от 7 млн. евро на ден, но не може да започне преструктуриране, за да намали тези негативни резултати, съобщава агенцията за икономически новини Bloomberg. И допълва, че компанията все още не може да достигне до единомислие със синдикатите, които са против съкращаването на работни места.

Три от петте основни профсъюза в PSA настояват за реформи, които да намалят загубите заради намалелите продажби на европейските пазари. Криситян Лафайе, който е начело на един от тях - FO, е категоричен, че не изключва възможността съвсем скоро PSA да обяви фалит. Той остро разкритикува колегите си от другите два профсъюза, които обжалват в съда решението на PSA да затвори един от най-големите си заводи край Париж. Според Лафайе колкото повече се отлагат нещата, толкова по-тежко става положението.

Bloomberg допълва, че разногласията между профсъюзите са заради намерението на PSA да съкрати 11 200 работни места през следващите 2 години. Само от спирането на завода в Оне-су-Буа край Париж без работа ще останат над 3000 души. Други 3200 ще се озоват на улицата след спирането на завода на компанията Faurecia. 57 % от тази фирма, която доставя част от оборудването и компонентите за колите на алианса, принадлежи на PSA.

Още новини за автомобилната индустрия четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още