IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Метро с дизайн на BMW тръгна в Малайзия

Общо 58 такива влакчета ще обслужват столицата Куала Лумпур

13:14 | 27.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: MRT</em></p>

Снимка: MRT

Малайзия, която попадна в центъра на световните новини след изчезването на полет 370 на компанията Malaysia Airlines, може да се похвали и с една положителна транспортна новина. В столицата на азиатската държава тръгнаха метро влакчета с дизайн на BMW Designworks USA, съобщава Carscoops.

Самите влакчета са базирани на модела Metro Inspiro на компанията Siemens, като са произведени от Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT). По-любопитното обаче е, че дизайнът им е дело на BMW Designworks USA.

Управниците на столицата Куала Лумпур са поръчали общо 58 влакчета, които трябва да бъдат доставени до края на 2017 г. Капацитетът на всяко едно от тях е 1200 души, а жизненият им цикъл достига 30 години. Максималната скорост, която могат да развиват, е 100 км/час. Влакчетата са изработени от неръждаема стомана, като 95% от компонентите им могат да се рециклират.

"Постарахме се да направим екстериорен дизайн, който вдъхва динамика и сила, технологично лидерство, прогрес и безопасност", коментира Лорънс Шафър, президент на BMW Group Designworks USA.

Новите метро влакчета ще обслужват централен район на Куала Лумпур, в който живеят около 4 млн. души.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 35 rate down comment 0
KostadinovK
преди 10 години
Почти приличат на руските в нашето метро............ :)))))Почти ама не.........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още