IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опра Уинфри е най-скъпоплатената знаменитост според Forbes

Телевизионната водеща е начело в класацията за четвърта поредна година

12:49 | 28.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Опра Уинфри отново е начело в класацията, но докога? <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Опра Уинфри отново е начело в класацията, но докога? Снимка: Ройтерс

Водещата на телевизионни ток шоута Опра Уинфри за четвърта поредна година е начело в класацията на Forbes за най-скъпоплатените знаменитости в света, предаде Ройтерс.

Въпреки че собствената ѝ кабелна телевизия OWN не се радва на особен успех, като притежател на правата за редица популярни телевизионни програми и други медийни продукти Уинфри е спечелила 165 млн. долара за периода между май 2011 и май 2012 г.

Но царуването ѝ може скоро да приключи, защото тази година е последната, в която Уинфри ще получава приходи от продажба на права за шоуто си.

На второ място е режисьорът Майкъл Бей със 160 млн. долара. Бей дължи солидния финансов успех най-вече на филма си "Трансформърс 3: Тъмната страна на Луната", който събра над 1,1 млрд. долара в международния бокс офис.

Трето място в класацията за най-скъпоплатени знаменитости заема режисьорът Стивън Спилбърг, който е попълнил банковите си сметки със 130 млн. долара.

Единствената друга жена освен Опра Уинфри сред 20-те най-скъпоплатени знаменитости в класацията е Бритни Спиърс. Поп звездата заема 20-о място в списъка.

За да се определи кои са най-добре платените знаменитости, списанието пресмята предварително заплащане, участие в печалба, и рекламни постъпления. Редактори на списанието са говорили с мениджъри, агенти, адвокати и други запознати, за да съставят оценките си. При това не са приспадани такси за агенти или разходи, свързани с знаменитостите.

Челната петица от класацията вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още