IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche ли е новият Пикасо?

Все повече британци инвестират в скъпи автомобили и увеличават колекциите си

10:09 | 01.01.11 г.
Porsche ли е новият Пикасо?

Богатите британци, които все още се притесняват да инвестират състоянията си на фондовия пазар, решават да вложат парите си в престижни марки коли.

Броят на хората, които имат четири или повече автомобили последен модел в гаража си, като Porsche и Bentley, е нараснал, показва проучване на застрахователната компания Aviva, цитирано от Executive Stylе.

Някои дори разполагат с 30 скъпи автомобила от класата на Aston Martin, Ferrari, Jaguar и Rolls-Royce, добавят анализаторите.

От компанията обясняват, че средно собствениците на такива скъпи автомобили изминават с тях близо 8 000 км на година – близо две трети от разстоянието, което изминават средно шофьорите във Великобритания.

Средната стойност на колекция от скъпи автомобили на собственик в страната наброява близо 350 хил. паунда.

Почти две трети от тези коли са на по-малко от две години, а 50% от тях имат специално поръчани и изработени табелки със запомнящи се номера. По-голяма част от собствениците на такива автомобили – 85% са мъже.

Най-известната марка сред скъпите автомобили е тази на Porshe, последвана от Bentley, Aston Martin и Ferrari.

“Тенденцията все повече хора да колекционират скъпи автомобили набира все по-голяма скорост сред богатите хора. И това не са само спортни звезди или музиканти“, казва Скот Леонард, мениджър в Aviva.

“Изглежда хората с пари, които могат да харчат и да инвестират, сега са решили да добавят и хубавите автомобили към колекциите си от предмети на изкуството. Ето защо нищо чудно да се окаже, че следващият Пикасо е именно Porsche.”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още