IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вечеря в небето... Защо не?

Гурме почитателите ще имат шанса да похапнат в центъра на Брюксел, издигнати на огромни платформи във въздуха

17:10 | 03.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Любителите на гурме кухнята тази седмица имат шанса да получат „Вечеря в небето“ (Dinner in the Sky), сервирана от прочути готвачи, която ще се случи на 50 метра във въздуха – на конструкция от строителни кранове, издигаща се в белгийската столица Брюксел, предава Ройтерс.

Около 4500 гости се очаква да посетят десетата годишнина на Dinner in the Sky в комплекса Atomium, изграден от стоманени сфери и пътеки, който се превърна в символ на града след изграждането му пред 1985 г. във връзка със Световното изложение.

Всяка година 10 готвачи готвят върху платформите, издигащи се във въздуха около Atomium, и сервират на гостите, които са настанени на дълги маси.

Dinner in the Sky се провежда между 1 и 5 юни и се организира от Дейвид Гисел, който измисля идеята през 2006 г. Избрани партньори от 56 страни по света, включително САЩ и Индия, са се включили в инициативата, а през следващите месеци предстои да се присъединят и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още