IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След смъртта на Кари Фишър Walt Disney се изправя пред дилема

Студиото имаше планове, свързани със звездата, а сега ще трябва да взима важни решения за "Междузвездни войни"

13:47 | 28.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Неочакваната кончина на актрисата Кари Фишър не просто остави феновете на “Междузвездни войни” с разбити сърца. То постави филмовото студио Walt Disney в дилема във връзка със съдбата на един от най-култовите герои от поредицата - принцеса Лея, във връзка с новите филми, които компанията подготвя, предава Ройтерс.

Фишър, която си отиде на 60-годишна възраст, се радваше на нова вълна на популярност, когато принцеса Лея, Хан Соло и Люк Скайуокър се събраха отново на големия екан през 2015 г. за “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, който продаде билети на стойност над 2 млрд. долара в световния боксофис.

Актрисата е завършила снимките за излизащия през 2017 г. “Междузвездни войни: Епизод VIII”, но детайлите по сценария, както винаги остават добре пазена тайна. Очакваше се Фишър да играе и в деветия филм от научно-фантастичната сага, който е планиран за 2019 г.

Феновете вече спекулират за това как битката между доброто и злото в Галактическата империя може да продължи, без Фишър да играе Лея.

“Сега не страдам, но вероятно това ще се случи, когато Disney безсрамно използва чрез специални ефекти лицето на Кари Фишър в епизод IX”, коментира в Twitter фен на име Тъг Лукас. Съгласно калифорнийски закон от 1985 г. създателите на филма трябва да поискат позволение от наследниците на звездата да използват нейния образ до 70 години след нейната смърт.

Сред възможностите се нареждат преработване на сюжета на “Епизод IX”, заснемане наново на сцените от “Епизод VIII” или избирането на актриса, която прилича на Фишър, както направиха създателите на “Хари Потър”, когато Ричард Харис, който играеше Албус Дъмбълдор, почина след заснемането на първите два филма.

В уебсайта Heavy.com някои фенове предполагат, че певицата Стиви Никс може да замести покойната звезда в бъдещите филми. Други смятат, че тя трябва да получи подобаваща екранна смърт. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още