IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващата цел пред златото – 1 880 долара за тройунция

Графиката на метала разкрива възможности за краткосрочни печалби, показва анализ на Дарил Гупи

10:11 | 08.02.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Следващата цел пред златото – 1 880 долара за тройунция

Между 2010 и юли 2011 година цената на златото се движеше възходящо в рамките на очертания канал, извършвайки няколко корекции на възходящите движения. Рязкото преминаване над нивото на съпротива стана през юли 2011 година, през септември бе достигнат връх от 1 924 долара за тройунция, след което последва по-сериозна корекция.

През октомври и ноември линията на съпротива на ценовия канал послужи като ниво на подкрепа и когато тя бе премината, цената се насочи към основната линия на подкрепа на ценовия канал.

Последва дъно от близо 1 560 долара за тройунция и това постави началото на ново възходящо движение. То има две основни характеристики, обяснява Гупи.

Първата е, че възходящото движение премина над линията на съпротива на ценовия канал при 1 720 долара за тройунция, а втората – че цената е и над линията на съпротива на низходящото движение от историческия връх до 1 560 долара за тройунция.

Преминаването над тези две ключови нива на съпротива са изключително „бичи“ сигнал. То означава, че следващата цел на възходящото движение е в близост до 1 800 долара за тройунция, което се явява връх на ралито от ноември 2011 година. То би трябвало да бъде доста слабо ниво на съпротива.

Ширината на ценовия канал на графиката предполага, че следващото ниво на съпротива ще бъде 1 860 долара за тройунция. По-вероятно е обаче като такова да послужи съпротивата от предишното възходящо движение – 1 880 долара за тройунция.

Дългосрочната картина на ценовото движение в рамките на разглеждания канал предполага, че всяко преминаване на точка на съпротива при 1 800 или 1 880 долара за тройунция ще има характеристиките на краткосрочно движение, а не на устойчив тренд. Това дава възможности за краткосрочна търговия, обяснява Гупи.

В дългосрочен план Гупи очаква цената на златото да се върне в рамките на разглеждания ценови канал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
nemupuka
преди 12 години
Имаш мокри сънища!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 3
stoiloff
преди 12 години
Много ще ми е интересно когато цената се върне на нормалната си стойност от около 500 долара!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
jbd
преди 12 години
Добре де, този Гупи ли е, Хелер ли е, какво ще обясни, когато златото стане 2500-3000 през тази година?! Напълно ще е забравил какво е прогнозирал и ще плещи някакви други глупости. Логичен е въпросът, каква е ползата от такива псевдоспециалисти и нагаждачи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
kofe85
преди 12 години
това е ясно на всички :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още