IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд с 23% спад на неконсолидираните продажби през третото тримесечие

За деветмесечието приходите от продажби се понижават с 15% на годишна база, а печалбата намалява 2,7 пъти

10:18 | 29.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Билборд с 23% спад на неконсолидираните продажби през третото тримесечие

Приходите от продажби на Билборд АД през третото тримесечие на 2010 намаляват с 23% на годишна база до 2,4 млн. лв., показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

През второто тримесечие на 2010 неконсолидираните продажби се понижиха с 6,1% на годишна база до 3 млн. лв., докато през първото тримесечие те намаляха със 16%.

Печатарската компания регистрира нетна печалба за третото тримесечие в размер на 32 хил. лв., при положителен резултат от 72 хил. лв. за същия период на 2009.

През второто тримесечие бе отчетена загуба в размер на 248 хил. лв., при печалба от 159 хил. лв. година преди това.

За деветмесечието на 2010 приходите от продажби на Билборд се понижават с 15% на годишна база до 8,1 млн. лв., а печалбата на дружеството намалява до 169 хил. лв. от 451 хил. лв. преди година.

От Билборд смятат, че инвестиционната активност в страната едва ли ще се подобри преди края на годината, цитирайки в междинния доклад за дейността си индекс, създаден от GS Research, чиято стойност през третото тримесечие на 2010 от 46,6 пункта е под медианата от 50 пункта.

За следващата година ситуацията изглежда доста по-оптимистично и може да се очаква подобрение в инвестиционния климат, посочват от Билборд.

Предимство за дружеството е новото и модерно технологично оборудване, което му дава възможност да реализира продукция с много високо качество, което ограничва кръга от конкуренти на територията на страната, се казва в доклада за дейността.

Допълнително предимство е въведената в експлоатация през годината високотехнологична печатна линия във Варна, която се очаква да разшири още пазарното присъствие на Билборд и дружествата от групата, както извън България, така и на местния пазар, се казва още там.

В началото на месеца дружеството договори оборотно финансиране за половин милион евро.

Акциите на Билборд са без промяна във вчерашната търговия на БФБ на ниво от 0,64 лв. за брой, което представлява понижение от 45% от началото на годината и спад от 49% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 9,6 млн. лв.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още