IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Темпът на спад в неконсолидираните продажби на Билборд се забавя

За първото полугодие на 2010 дружеството отчита 11% намаление в приходите си от продажби на годишна база

10:31 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Темпът на спад в неконсолидираните продажби на Билборд се забавя

Приходите от продажби на Билборд АД през второто тримесечие на годината спадат с 6,1% на годишна база до 3 млн. лв., показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

През първото тримесечие приходите намаляха със 16%, а за цялото първо полугодие на 2010 се отчита спад от 11% на годишна база до 5,7 млн. лв.

Компанията отчита загуба за второто тримесечие в размер на 248 хил. лв. при печалба от 159 хил. лв. за същия период на миналата година.

За първото полугодие на 2010 печалбата е 137 хил. лв. при положителен финансов резултат от 379 хил. лв. година по-рано.

И през отчетното тримесечие секторът, в който Билборд АД осъществява дейността си, продължи да бъде засегнат от последиците на икономическата криза, включително от продиктуваните от кризата затруднения при договарянето и получаването на банково финансиране, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Най-съществен проблем за Билборд АД продължава да бъде трудната събираемост на вземанията от клиенти, както и относително голямата междуфирмена задлъжнялост в страната, се казва още в доклада.

Консолидираните продажби на дружеството през първото тримесечие на 2010 се повишиха с 4,4% на годишна база до 5,9 млн. лв., а нетната печалба бе в размер на 223 хил. лв. спрямо 39 хил. лв. година преди това.

За дружеството е по-важен именно консолидираният отчет, където се отчитат два пъти повече продажби поради добавянето на резултатите на дъщерните дружества.

По-рано през годината ръководството на Билборд АД прогнозира, че увеличаването на обема произвеждана продукция на консолидирана основа с над 15% годишно ще се запази поне за следващата една година.

Акциите на Билборд приключиха вчерашната търговия на БФБ на цена 0,75 лв., което представлява понижение от 35% от началото на годината и спад от 46% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 11,3 млн. лв.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още