IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд предвижда 15% ръст на продукцията през 2010

Инвестиционните проекти на дружеството ще бъдат замразени до настъпването на устойчива пазарна среда

10:06 | 26.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Билборд предвижда 15% ръст на продукцията през 2010

Ръководството на Билборд АД счита, че увеличаването на обема произвеждана продукция на консолидирана основа с над 15% годишно ще се запази поне за следващата една година, се казва в годишния доклад за дейността на дружеството, публикуван в Бюлетин Investor.bg.

Прогнозата се базира на следните пазарни тенденции: изместване на ситопечатните технологии от дигиталните в частта външна и интериорна реклама, увеличаване на площите в страната, използвани за външна реклама, нарастване на броя и мащаба на специализираните изложения.

През последното тримесечие на 2009 Билборд реализира 18,7% ръст в консолидираните приходи от продажби, а за цялата минала година той е в размер на 4,2%.

От дружеството не предвиждат съществени инвестиции в нови производствени мощности през настоящата година.

Оповестените по-рано проекти, включително и изграждането на нова печатна база в Костинброд, ще бъдат замразени до настъпването на устойчива пазарна среда, се казва още в доклада.

Акциите на Билборд приключиха миналата седмица на ниво от 1,05 лв., което представлява понижение от 4,6% от началото на годината и спад от 25% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 15,8 млн. лв.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още