IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона търси купувач за Ломско пиво

Дружеството е избрало Ърнст и Янг България ЕООД за консултант по продажбата

18:26 | 24.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Енемона търси купувач за Ломско пиво

Енемона АД е избрало Ърнст и Янг България ЕООД за консултант по продажбата на дяловете си в Ломско пиво АД и Агро Инвест Инженеринг АД, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Към края на първото тримесечие на 2010 Енемона притежава 99,98% от Агро Инвест Инженеринг, което от своя страна има дял от 53,04% в Ломско пиво.

Земеделската земя, собственост на Агро Инвест, ще бъде прехвърлена на Енемона АД или на Проектно дружество за Енергиен проект ломски лигнити, се казва в уведомлението.

Консултантът ще помогне и за привличането на инвеститори в проекта за изграждане на ТФЕЦ Никопол, както и в бизнеса с природен газ – Виртуални газопроводи и Неврокоп-газ АД.

ТФЕЦ Никопол да закупи от ФИНИ АДСИЦ (друго дружество от икономическата група на Енемона) парцела, върху който ще бъде изграден, гласи една от точките на насроченото на 14 юли общо събрание на АДСИЦ-а.

Акциите на Енемона приключиха днешната търговия на БФБ на цена от 7,46 лв., което представлява спад от 18% от началото на годината и понижение от 1,1% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 89 млн. лв.

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енемона АД(E4A)

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
Пишман Investor
преди 13 години
Ами първо изчакхваха за да вземат повече пари, а после изведнъж пък се появи КРИЗАТА и омаза картинката им. И от доста времето никой не кълве на въдичката. Ама това е положението - инвеститорски риск.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Bugi men
преди 13 години
Като гледам на снимката сапунената пяна в халбата наречена "бира" се чудя защо чак сега пробват да се отървят от цеха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още