IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Лиао: Задават се вълнуващи промени за онлайн пазара

Страната ни има възможност да избегне грешките на развитите интернет пазари, смята бившият директор от Yahoo!

08:30 | 04.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
М. Лиао: Задават се вълнуващи промени за онлайн пазара

България има една от най-добрите високоскоростни връзки в Европа. Виждал съм подобни статистики, които са много впечатляващи.

Това каза интернет ветеранът и бивш търговски директор на Yahoo! Inc. за Европа, Близкия Изток и Африка Марвин Лиао по време на специалното издание на Клуб Investor.bg.

България е интересен пазар. Ако не беше нямаше да съм тук. Мисля, че наличието на добра инфраструктура е решаващо. Ако нямахме високоскоростен достъп, дори проекти като YouTube нямаше да съществуват и нямаше да оцелеят, казва той.

Познавам пазара във Великобритания и Франция, Испания и Италия, и мога да ви кажа, че тяхната инфраструктура не струва. А това има огромен ефект върху възможностите за иновации, смята той.

Докато ако погледнете САЩ. Там интернет проникването е доста добро, но изостават по отношение на мобилната инфраструктура. Затова ние не сме водещи в много от иновациите като мобилни приложения и др., независимо какво казва американското правителство.

Другото предимство за онлайн пазара в България според Лиао е, че страната ни има възможност да избегне грешките, които по-развитите пазари са направили.

Именно сега е много вълнуващ период за бизнес в интернет и това е страхотна възможност да бъдете част от всички тези промени през следващите години, каза Лиао.

Вижте видеото от Клуб Investor.bg


Специалното издание на клуб Investor се осъществява с подкрепата на Microsoft.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още