IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разговорите за реформата на ОСП продължават

По време на дискусия, организирана от Клуб Investor.bg беше обсъдено чуват ли се българските искания в Брюксел

15:10 | 10.05.13 г.
Разговорите за реформата на ОСП продължават

Реформата в Общата селскостопанска политика (ОСП) е все още тема в бъдеще време и е обект на дискусии на най-високо ниво в Брюксел.

Успява ли България да защити своите позиции обаче е въпрос, който си задават не само заетите в този бранш, стана ясно по време на дискусията „Готови ли сме за прилагане на Общата селскостопанска политика 2014 – 2020?”, организирана от Клуб Investor.bg.

На този етап редица промени, считани за сигурни, могат да търпят развитие. Едно от тях е предложението за таван на директните плащания.

По време на дискусията стана ясно, че България все още няма изготвени конкретни мерки за новата Програма за развитие на селските региони за периода 2014 - 2020 година. Годината обаче няма да бъде "нулева", тъй като ще се разпределят поне средствата от миналите години, според правилото n+2, коментира европейският депутат Мария Габриел.

Тя обаче е категорична, че отпускане и успокояване не бива да има. 

Чува ли се българският глас в Брюксел, има ли противопоставяне на малките и големите производители и какво се случва на пазара за земеделска земя,вижте във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още