IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е CellumPay и как работи

Иновативно за България приложение превръща смартфона в мобилен портфейл

09:06 | 25.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Какво е CellumPay и как работи

Имате смартфон, a освен това разполагате с дебитни и кредитни карти? Съберете ги на едно място във вашия смартфон и превръщате телефона си в мобилен портфейл. CellumPay ще ви позволи да направите точно това.

Този иновативен за българския пазар продукт за първи път дава възможност за разплащане и пазаруване през смартфона. Всички дебитни и кредитни карти могат да се въведат във вашият смартфон и да се използват за пазаруване и разплащане на сметки от разстояние.

CellumPay е мобилно приложение, което може да се инсталира напълно безплатно на всеки смартфон с операционни система IOS или Android, скоро и с Windows.

Как става това ли? Отидете на страницата cellum.bg, свалете приложението CellumPay за операционната система на вашия смартфон от Play Store или App Store и го активирайте. Регистрацията на приложението е лесна и става с няколко стъпки:

Приемате условията на ползване, натискате бутона за регистрация на приложението, въвеждате 4-цифрения активационен код и накрая създавате свой собствен 6-цифренобуквен MPIN, който ще ползвате за одобрение на бъдещите си плащания.

Следващият етап е да въведете информацията от банковата си карта (една или неограничен брой карти) в смартфона. Чрез извършване на една реална трансакция се доказва истинността на картата и нейния съдържател (съвсем малка сума се събира от картовата сметка, след което се връща обратно по картовата сметка). Банковата карта е успешно регистрирана с въвеждането на активационен код, получен от системата.

По-бързото получаване на активационния код е гарантирано, ако сте абонирани за смс известяване. Другите начини са чрез хартиено извлечение или достъп до него чрез електронно банкиране. Може също да направите справка по телефона с call центъра на банката, която ви обслужва.

И това е всичко - вече можете да пазарувате и се разплащате само и единствено чрез вашия смартфон-от разстояние.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още