IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С CellumPay – 100% сигурност на парите ви

Сигурността на картата се гарантира чрез криптиране на нейните данни на две части на две отделни места

09:11 | 07.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
С CellumPay – 100% сигурност на парите ви

CellumPay е нов продукт на българския пазар, който за  първи път предлага на потребителите възможност да се разплащат и пазаруват през своя смартфон. Всички дебитни и кредитни карти могат да се съберат на едно място и да се използват за пазаруване от разстояние, през смартфона.

Мобилното приложение CellumPay може да се инсталира напълно безплатно на всеки смартфон с операционни система IOS, Android, а от скоро и с Windows phone.

Процесът на регистрация става през мобилно приложение CellumPay, регистрацията е максимално улеснена, а покупките се извършват чрез сканиране на QR код от самото приложение. Апликацията работи с всяка издадена от банка в България карта. Единственото условие е потребителят, който иска да ползва смартфона си като „интелигентен портфейл”, да изтегли приложението и да регистрира необходимите реквизити на своята карта в него.

CellumPay не крие никакви рискове за личните данни при ползване на приложението. CellumPay МPIN се създава от самия потребител и се съхранява само от него, не се издава или съхранява от доставчика на услугата.

Сигурността на картата се гарантира чрез криптиране на нейните данни на две части, като само половината от чувствителната информация се съхранява в смартфона, а другата се запазва отдалечено в централната база данни. Без наличието на двете половинки е невъзможен достъпът до данните на банковите карти на клиентите. Информацията се събира единствено в процеса на плащане от страна на крайния потребител.

CellumPay работи без изнасяне  на каквито и да е лични  данни в пространството извън  мобилния телефон. При регистрацията, с цел доказване на инстинността на картата и нейния съдържател се извършва една реална трансакция (съвсем малка сума се събира от картовата сметка, след което се връща обратно по сметката).

Приложението не изисква никакви карти и пластики, не използва пари в брой, дори и за зареждане.

Така имате нужда само и единствено на смартфона си за плащане на сметки, услуги, покупки.

Приложението CellumPay е уникално решение за сигурност без пари в джоба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още