IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политически партии поискаха оставката на кабинета

Часовникът за правителството спря, политическият му живот свърши, смятат партийни лидери

16:04 | 24.07.13 г. 10
Политически партии поискаха оставката на кабинета

Това, че управляващите не разбират от бюджет и парламентарната им опозиция не разбира от бюджет, не означава, че в България няма политици, които разбират, и експерти, които разбират, заяви Кънев. По негови думи много хора са чули изказванията на подготвените икономически политици и са излезли на площада, за да спрат приемането на ”бюджета на мафията”.

Снощният протест имаше огромна връзка с това, че се подготвя подобна кражба. Нашата позиция оттук нататък ще бъде много твърда – искаме незабавно изтегляне на бюджета на мафията и незабавна оставка, заяви Кънев. Той беше категоричен, че вратата между тях и БСП е зазидана заради действията на левицата. Борислав Сандов пък обясни, че не само кабинетът, но и парламентът е нелегитимен и той няма как да излъчи нов кабинет.

„След нощния погром диагнозата на това правителство е категорична и безапелационна. Не ви вярваме!“, пише в позиция Надежда Нейнски, евродепутат от Синята коалиция, която заедно с Мартин Димитров основа формацията "Синьо единство".

„Когато говорите за ценности оттук-нататък, ние винаги ще знаем, че става дума за онази „ценност”, която ви накара да прегазите народа си. И нямат значение думите, клетвите и покаянията. Те отдавна са загубили своя смисъл, потънали в блатото на задкулисните машинации и непочтени игри.

Хората искат да разкъсат политическата завеса и да видят веднъж завинаги лицата на нелегитимните играчи, които дърпат конците на онези, от които те очакват да защитават интересите им. Недоверието е толкова голямо, че заглушава дискусии за програми, стратегии и намерения. Демокрацията е създала само един инструмент за освобождаване на гнева и недоверието – изборите“, пише тя и призовава за предсрочен вот още през есента.

Според нея политическите партии в парламента трябва да вземат решение за разпускане на това Народно събрание и провеждане на избори. „Дотогава трябва да се изработи нов Изборен закон, който да промени из основи връзката избиратели – избрани. В борбата срещу задкулисието имаме само едно оръжие – публичност и прозрачност. Няма неудобни въпроси, няма втори план, няма предисловия. България вече е друга“, обобщава тя.

Лидерът на левицата Сергей Станишев заяви, че незабавни предсрочни парламентарни избори биха възпроизвели статуквото. А министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев намекна, че след снощните сблъсъци пред парламента кабинетът няма да подаде оставка. „Най-малко отговорността за това, че има насилие, може да се хвърли върху правителството“, категоричен бе той.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 1
aldy
преди 10 години
Честни, честни, колко честни? Плеснаха през мръсните ръчички на Бочо в игричката с бюлетинките, той се разсърди и не призна резултатите от изборите, защото не съответстваха на предвижданията на Мира. ЦИК ги призна, КС ги призна, Бочо иска избори до дупка, т.е. докато номерът на китайката мине. Затова сега клатурка държава и държавност и хич, ама хич не ми прилича на морален и почтен человек. Хора, бдете, ще ви измамят пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 5
uranusbinkronos
преди 10 години
"Политически партии поискаха оставка на правителството на Пламен Орешарски и предсрочни парламентарни избори." Искат, но тайничко се надяват, не без основания, че няма да стане. То и аз мога да си поискам от Джесика Алба, ама надали ще ми даде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 2
FINTA
преди 10 години
Така де, ама като си представиш че Бойко го съдят за тва, че е возил Бистришките тигри до Варна, а Серго за Цанков Камък, Белене, Трамкар, Топлофикация...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 4
data
преди 10 години
абе хората са си прави - надушиха миризма на труп и се готвят да се възползват . Правилно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 15
krassimir
преди 10 години
ГЕРБ е единствения заинтересован от предсрочни избори веднага. Почнаха да излизат методите им на управление и многобройните им престъпления срещу всички българи. Имат си пари в партийната каса и сериозно ги инвестират. А останалите готови ли са за нови избори или пак ще си правим избори безкрай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 11
dakl
преди 10 години
Ако направим сметка всички тези политически партии , които сега искат оставка на правителството и нови избори само ,преди два месеца колко процента от българите гласуваха за тях, ще видим че това са истинските МАРГИНАЛИ в българската политическа реалност!Следоватеилно могат единствено да се надяват на фалшифициране на вота на едни нови избори с помоща на г-н Офшорлиев, защото всички наблюдатели и местни и чужди признаха проведените на 12 май избори за честни и законни .Тогава????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 7
greta.stoianova.1
преди 10 години
Харесва ми как действат от Реформаторския блок. Ясни, точни послания са нужни сега. И някой да поеме отговорността и да поведе хората. Стига сме се лутали, стига са се страхували политиците да се смесят с нас. В края на краищата протестите ще имат успех, ако бъдат подкрепени с политически средства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 0
Internet
преди 10 години
СДС, НДСВ са един файтон хора, които нямат никакво влияние и сила
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 10 години
Ами да, там беше целият електорат на СДС! Аз не бих нарекъл СДС политическа "сила", а за НДСВ направо онемях от подобно определение! Ооообаче СДС има агитка, рутиниран отряд щурмоваци, каквито ГЕРБ няма! Това е бартер за новата дясна коалиция - ние ще потрошим парламента, а вие ще ни вкарате там. НДСВ ще плати масрафа и може и от тях1-2-*** да се шмугнат покрай широкия гръб на Вожда Боце... хехе.Долнопробна история!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още