IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обновеният Range Rover Evoque излиза до края на годината

Фейслифтът ще бъде оборудван със серия нови технологии, сред които 9-степенна трансмисия

17:54 | 21.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Фейслифтът на Range Rover Evoque ще се предлага с 9-степенна автоматична трансмисия, съобщиха от централата на Land Rover. 
 
Скоростната кутия ще бъде произведена от ZF и ще се комбинира с един бензинов и два дизелови двигателя. Британците уверяват, че технологията ще намали разхода на кросоувъра с до 11.4%, а вредните емисии ще бъдат редуцирани с до 9.5%. 

Най-ефективният Evoque, който е оборудван с 2.2-литров дизелов двигател и предно предаване, ще харчи с новата трансмисия само 4.9 л/100 км в комбиниран цикъл.
Освен новата скоростна кутия, фейслифтът на Evoque ще се предлага срещу доплащане с Active Driveline 4х4 система, която ще се активира при нужда от допълнително сцепление. С нея Evoque ще използва за задвижването си само предните колела при нормално каране и скорост над 35 км/ч. Превключването към 4х4 ще се случва автоматично само за 300 милисекунди.
 
Технологията ще бъде комбинирана и с активно разпределение на въртящия момент не само между предния и задния мост, но и между отделните колела. Фейслифтът ще се предлага и със сензор за дълбочината на газене, система за разпознаване на пътните знаци и маркировката, паркинг асистент, както и дребни промени по външността и интериора.
 
Обновеният Range Rover Evoque ще се появи в дилърската мрежа преди края на 2013 г.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още