IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault реорганизира управлението си

Цялата власт и отговорност попада в ръцете на изпълнителния директор Карлос Гон

17:36 | 03.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Reuters</em></p>

Снимка: Reuters

Изпълнителният директор на Renault Карлос Гон ще получи директен контрол върху компанията след напускането на главния оперативен директор Карлос Таварес през миналата седмица, пише Bloomberg.

Гон вече ще отговаря за два управителни съвета - единият от тях ще е фокусиран върху разработката и производството на автомобили, а другият ще управлява маркетинговите и търговските операции на Renault.

Новата структура на управление елиминира нуждата от оперативен директор и е постоянна, коментира Ралюка Барб, говорител на компанията.


Таварес е втори оперативен директор на Renault за последните пет години. Реорганизацията в мениджмънта концентрира отговорностите в ръцете на Гон, който освен всичко друго управлява и Nissan Motor Co.

Според ръководството на компанията по този начин ще се увеличи конкуренцията сред служителите и те ще бъдат мотивирани да създават "по-атрактивни продукти". Една от основните цели пред новата структура ще бъде запазване на високото качество на автомобилите, както и ниска цена, коментират още от Renault.

Новият търговски отдел ще се съсредоточи в постигането на "устойчив растеж, по-голям пазарен дял, както и по-висока печалба".

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още